top of page

Nærvær

Farge-sirkel-hvit.png

Mindfulness i hverdagen bringer deg nærmere deg selv, og du vil oppleve livet gjennom større tilstedeværelse. Hørt det før?  Og, ja det fungerer faktisk slik.   

Er det dager i ditt liv hva du føler du nærmest ikke eksisterer? Hvor alt går på autopilot og alt du tenker på er å få gjort det som er nødvendig, alle hverdagslige sysler hvor du føler et stort ansvar for å få det gjort. Er det dager hver du knapt kjenner etter hvordan du har det, eller hva du faktisk går å tenker på, gleder deg til eller bekymrer deg for innerst inne? Hvor ditt fokus er rettet mot alt det som skjer utenfor deg selv, med alle andre? Hvor nyhetsbilde er i fokus, og alt som skjer i verden blir det som opptar deg?

simon-migaj-Yui5vfKHuzs-unsplash.jpg

I vesten er vi så flinke til å lære oss å være opptatt av alt ytre. Alt rundt oss fokuserer på det, så det blir en naturlig del av vår hverdag. 

Med fokus på det ytre, på alt som skjer rundt en i stedet for i en er det lett å glemme å kjenne etter.  Vi glemmer å være takknemlige for alt vi har, vi løper av gårde med neste tanke/ide, eller fokuserer på noe som foregår på andre siden av jorden. 

Med nærvær til dine følelser, dine tanker, dine fornemmelser i din kropp  vil du kunne øve deg på å akseptere og være tilstede i alt som er, både godt og vondt. Du vil kunne lære deg igjen å kjenne etter hva som blir riktig, sette grenser, kjenne på hva som betyr noe for deg, og du vil kunne kjenne livet komme nærmere, mye nærmere.

 

Plutselig kunne jeg glede meg over blomstringen om våren (jeg kunne stoppe opp på tur og kjenne vinden stryke meg over kinnet). 

Og om tankene en gang kunne holde meg våken, vet jeg i dag at jeg ikke er tankene mine. De er bare resultater av hvordan jeg ellers har det. Tankene er små apekatter

som forsøker å ta kontroll over er uoversiktlig situasjon.

Du er ikke tankene dine

Du opplever tankene dine

Du er ikke følelsene dine

Du opplever følelsene dine

Du er ikke kroppen din og dens sanser

Du opplever livet gjennom dine sanser.

Se kommende kurs og forslag til veien videre

dovile-ramoskaite-XFe-3hmQiS4-unsplash.j
bottom of page